Kattoremontti: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää - täydellinen opas

Kattoremontti on kotisi tärkein ulkoremontti. Ehjä ja toimiva katto pitää asuntosi lämpimänä, mukavana ja vesitiiviinä.

Satoja kattoremontteja tehneinä ammattilaisina tahdomme taata, että sinulla on kaikki tarvitsemasi tieto kattoremontin suunnitteluun ja toteutukseen.

Siksi teimme käyttöösi tämän oppaan, josta saat kaiken tarvitsemasi tiedon onnistuneen kattoremontin toteuttamiseksi.

Kattoremontti – mitä se käytännössä tarkoittaa?

Kattoremontilla tarkoitetaan kodin ulkoremonttia, jossa uudistetaan, korjataan tai huolletaan kattosi rakenteita. Katon rakenne koostuu normaalisti:

  • Vesikatteesta
  • Tuuletusrimoista
  • Kattotuoleista
  • Aluskatteesta
  • Yläpohjasta
  • Läpivienneistä (piiput jne.)
  • Kattoturvatuotteista (tikkaat, lumiesteet jne.)
  • Sadevesijärjestelmistä
  • Räystäslaudoituksesta

Katon rakenne, materiaalit ja profiili vaikuttavat kattoremontin suunnitteluun. Nykyinen kattosi voi olla:

  • Peltikatto
  • Tiilikatto
  • Huopakatto
  • Pärekatto (harvemmin)

Sen eristysmateriaalina saattaa olla kaikkea mahdollista vanhoista sanomalehdistä mineraalivillaan tai nykyaikaisiin eristelevyihin.

Käydään seuraavaksi läpi eri aikakausille tyypillisiä kattoratkaisuja ja niiden tavallisimpia ongelmakohtia.

Rintamamiestalon kattoremontti – 1940- ja 1950-luku

1940- ja 1950-luvulla tehtiin paljon jyrkkäkattoisia taloja, joita kutsutaan rintamamiestaloiksi. Rintamamiestalon kattoa on tyypillisesti eristetty sahan- tai kutterinpurulla. Eristekerrokset ovat olleet hyvin niukkoja.

Rintamamiestalossa asuminen tapahtui tuvan ympärillä ja ullakkotilat olivat rakentamattomia. Talot tuulettuivat hyvin, kun raaka ulkoilma virtasi läpi ullakon kylmässä tilassa.

Jos käyt vanhan rintamamiestalon ullakolla, saatat huomata, että vesikatteen alla ei ole aluskatetta ollenkaan. Kun ullakkotilat on myöhemmin remontoitu asumiskäyttöön, tuuletuksesta on tullut puutteellista ja yläpohjaan on muodostunut kondensiokosteutta.

Puutteellinen tuuletus voi johtaa kosteusongelmiin tai kattorakenteiden vaurioihin.

Toinen merkillepantava haaste rintamamiestalon katossa on liian lyhyeksi jääneet räystäät. Tämä johtuu siitä, että rintamamiestaloa on lisäeristetty ulkoseinien puolelta.

Räystäiden tarkoitus on suojata rakenteita. Jos räystäs on liian lyhyt, vesi pääsee paiskautumaan talosi seinää vasten

Kattojen rakennustyylin ja eristeisiin muutoksia 1960- ja 1970-luvulla

1960-luvulla rakentaminen muuttui. Suomessa tehtiin paljon yksikerroksisia ja loivakattoisia taloja.

Purueristeiden rinnalle ilmestyivät eristysvillat. Puulämmityksen rinnalle ilmestyi moderneja sähkölämmitys- ja öljylämmitysratkaisuja.

Kun katon profiili muuttui matalammaksi ja eristämistä lisättiin, kattojen yläpohjien ilmatilat jäivät hyvin pieniksi.

Asunnosta nouseva asumislämpö ja riittämätön yläpohjan tuuletus saattavat muodostaa kattopellin pintaan kondensiokosteutta, joka altistaa talon kosteusvaurioille.

Kattoremontti 1980-luvulla lisäsi muovin käyttöä rakennusmateriaalina

1980- ja 1990-luvun talojen kattoja voisi luonnehtia edellisten aikakausien risteytykseksi. Katon profiili asettui 60-luvun katon ja rintamamiestalon puoliväliin (1/3 katto)

Tällä aikakaudella aluskatteen rakennusmateriaaliksi ilmestyi markkinoille muovi. Materiaalista ja rakentamisvaiheista syntyi monia talojen kannalta kohtalokkaita ongelmia:

Aluskate ei ollut hengittävä materiaali
Aluskate vedettiin harjalle asti umpeen
Aluskatteen päälle asennettiin kattoruoteet ilman tuuletusrimoja
Aluskatteeseen tehtiin vain reiät läpivientien kohdalle
Läpivientien juuria ei tiivistetty kunnolla

Nämä ongelmat ovat yhdessä johtaneet siihen, että tämän aikakauden talojen kattorakenteet eivät ole päässeet tuulettumaan riittävästi ja katot eivät ole olleet vesitiiviitä.

1980-luvulla peltikattoja ryhdyttiin pinnoittamaan PVC-pinnoitteilla. Pinnoitteet eivät kuitenkaan toimineet Suomen olosuhteissa. Peltien pinnat haalistuivat ja joissakin tapauksissa pinnoite kuoriutui kokonaan kattopellistä irti.

Miten huvilan tai kesämökin kattoremontti eroaa kotitalon kattoremontista?

Mökeissä ja huviloissa on hyvin erilaisia kattoratkaisuja. Etenkin vanhemmat, loivakattoiset mökit ja kesäasunnot muistuttavat paljon rakennustyyliltään 1960- ja 1970-luvun loivia kattoja.

Monelle meistä mökki on ns. ”kakkoskoti”, jota käytetään lomien ja vapaiden aikaan. Siksi mökin lämmöneristys on ollut vähäisempää.

Nyt kun viime vuosina vapaa-ajan asuntojen käyttöasteet ovat nopeasti kasvaneet, asumislämpö ja lämmittäminen ovat lisääntyneet. Lisäeristykset ja kattorakenteiden uudistaminen ovat tulleet ajankohtaisiksi remonttitoimenpiteiksi.

Mökit ja vapaa-ajan asunnot ovat hyvin usein luonnon ja puuston ympäröimiä. Tämä on hyvä huomioida, kun tarkkailee katon kuntoa ja huollon tarvetta.

Varjoisat olosuhteet pääsevät helpommin synnyttämään huopa- ja tiilikatolle sammalta ja täyttämään vesikourut lehdillä, oksilla ja havunneulasilla.

Miten kattoremontti tehdään nykyisin?

Nykyaikaisessa kattorakentamisessa suunnitelmallisuus, turvallisuus ja asumisterveys ovat korostuneet. Muovisista aluskatteista on luovuttu ja tilalle on tullut hengittävä aluskate.

Nykyinen aluskate pystyy läpäisemään vesihöyryä alhaalta ylöspäin – muttei toisinpäin. Se toimii siis ihan kuin Gore-Tex-takki, joka pitää loitolla veden ja tuulen, mutta päästää kehon tuottaman kosteushöyryn takin sisältä ulos.

Rakennusmateriaalien takuut ovat pidentyneet. Esimerkiksi aiemmin mainitun PVC-pinnoitteen takuu oli vain 10 vuotta. Nykyisin maalatun pellin takuu on 25 vuotta (ja tekninen takuu 50 vuotta).

Nykyisin monen suusta kuulee, että ”ennen pellit olivat paksumpia ja kestävämpiä”.

Kyllä nykyisinkin paksua peltiä saa – mutta silloin tarjousvaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota käytettävän kattopellin paksuuteen.

Paksumpaa peltiä kannattaa suosia etenkin silloin, kun katolla on säännöllistä kulkua. Pellin paksuus vaikuttaa myös saamiesi kattoremonttitarjousten vertailukelpoisuuteen.

Myös rakennusmateriaalien esteettisyyteen on lisätty panostuksia vuosien varrella. Nykyisin kattoturvatuotteita, sadevesijärjestelmiä ja kattoimureita saa samoilla värityksillä kuin varsinaiset rakennusmateriaalitkin.

Nykyajan kattoturvatuotteissa näkyy käytännöllisyys ja turvallisuus

Nykyaikaisten kattoturvatuotteiden valmistamisessa ja asentamisessa kiinnitetään paljon huomiota käytännöllisyyteen.

Esimerkiksi pitkille lappeille asennetaan kahdet lumiesteet, koska Suomessa sataa paljon lunta. Köykäiset, liian lyhyet ja huonosti kiinnitetyt lumiesteet eivät jaksa pidätellä useiden tuhansien kilojen painoisia lumikuormia.

Katon piipuille on oltava turvallinen ja esteetön kulkutie. Nuohoojat voivat nykyisin vaatia sinua asentamaan katollesi paremmat tikkaat ja kulkusillat seuraavaan nuohouskertaan mennessä.

Jos sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin kattorakentamisen rakennusmääräyksiin, niin aiheesta on paljon luotettavaa tietoa tarjolla Rakennustietokaupan verkkokirjoissa tai Kattoliiton toimivat katot-julkaisuissa

Mistä tunnistat, että kattoremontti olisi ajankohtainen?

Katon kunto kannattaisi tarkastaa vähintään kahdesti vuodessa – keväällä ja syksyllä.

Huollatamme autojammekin säännöllisesti, että ne pysyisivät hyvässä kunnossa. Mutta kotiamme emme muista aina huoltaa, vaikka sen arvo on moninkertaisesti suurempi.

Osa ihmisistä tuntee oman kotitalonsa katon tilanteen erittäin hyvin. Mutta valitettavan usein tulee vastaan asukkaita, jotka eivät ole käyneet katolla vuosikausiin – jopa vuosikymmeniin.

Oletus on, että katto on kunnossa, koska sisään ei tule vettä.

Jos et ole aikoihin tarkastanut, mitä katolle kuuluu – tee se heti. Jos et pysty itse tarkastamaan katon kuntoa, kannattaa kutsua ammattilainen paikalle katsomaan.

Olemme laatineet sinulle omatoimista tarkastusta varten listan aiempaan blogitekstiimme: Näillä neuvoilla pystyt arvioimaan kattoremontin tarpeen

Katolla on sammalta ja kulumaa – mitä silloin voi tehdä?

Aina ei tarvita koko kattoremonttia. Peltikaton pystyy maalaamaan, tiilikaton pinnoittamaan ja huopakaton puhdistamaan.

Jos sammalta on katolla paljon, voit turvallisuusasioita noudattaen pestä kattoa harjalla ja sammalen poistoaineella. Jos tiilet ovat halkeilleet ja pellit ovat päässeet pahoin ruostumaan, pelkkä pinnoitus tai maalaus ei enää pelasta kattoa.

Jos et ole varma tilanteesta, kannattaa kysyä ammattilaiselta vinkkejä. Suosi sellaisen yrityksen asiantuntemusta, joka pystyy huolto- ja pinnoitustöiden lisäksi tekemään myös uusia kattoja.

Katto vuotaa – mitä silloin pitää tehdä?

Kun kattoremonttia tai katon kunnostusta siirretään viimeiseen pisteeseen asti, katto pääsee akuutisti vuotamaan. Silloin on tosi kyseessä ja kannattaa toimia näin:

Ehkäise lisävahingot. Vesisangot ja pressut ovat hyviä apuvälineitä.
Paikanna ja korjaa vuotokohta
Tutki muut vauriot (esim. onko eristevillat kastuneet?)

Jos paikallistaminen, korjaaminen ja vaurioiden tutkiminen ei onnistu itseltäsi – hälytä paikalle nopeasti apua.

Kun akuutti tilanne on hallinnassasi, ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöllesi ja ryhdy nopeasti selvittämään vahinkojen laajuutta.

OnniRemontit Oy on tehnyt vuosien varrella useiden eri vakuutusyhtiöiden vahinkokorjauksia.

Kun ostat asuntoa, vaadi katolle perusteellinen kuntotarkastus

Ehjä ja toimiva katto vaikuttaa merkittävästi asuntosi asumiskuntoon ja arvoon.

Asuntokaupan yhteydessä tehdään normaalisti kuntotarkastus. Kuntotarkastuksen laajuus on aina myyjän ja ostajan välinen asia. Ostajana sinun kannattaa siis ehdottomasti olla paikalla, kun tarkastus tehdään.

Esimerkiksi korkean talon katon yläpohjan tarkastus saattaa joskus vaatia nostimen. Jos tarkastusta ei päästä suorittamaan, kuntotarkastusraporttiin kirjataan, että ”yläpohjassa ei päästy käymään”.

Se on aina huono asia, sillä yläpohjasta saa paljon vihjeitä katon kunnosta ja mahdollisesta kattoremontin tarpeesta.

Olemme käyneet tekemässä paljon tarkastuksia tämäntyyppisissä tilanteissa. Tarkastaminen on hyvin pieni vaiva ja hinta siihen nähden, millaista jälkipuintia katon tarkastamatta jättäminen voi aiheuttaa.

Kattoremontti kannattaa suunnitella tavoitteiden mukaan – ei hinnan

Kun ryhdyt valitsemaan sopivaa kattoremontin toteutustapaa, niin mieti ensimmäisenä niitä visioita ja odotuksia, mitä sinulla on:

Aiotko tehdä muuta remonttia myöhemmin?
Asutko kodissasi lopun ikääsi?
Aiotko myydä asunnon eteenpäin?

Kun pidät mielessä elämäsi seuraavat askeleet, suunnittelu lähtee liikkeelle sinun elämästäsi ja talolle elinkaarelle sopivimmasta ratkaisusta.

Case esimerkki – Kattoremontti Suonenjoella

Eräässä Suonenjoella sijaitsevassa remonttikohteessamme oli kaksi erilaista kattoa. Talon pääkatto oli jyrkkä ja laajennusosan katto oli loivalla kattoprofiililla rakennettu. Asunnossa asuvan perheen visiona on pysyä nykyisessä kodissaan mahdollisimman pitkään.

Pääkatto oli pahoin sammaloitunut, mutta laajennusosan konesaumakatto vaikutti ehjältä. Pariskunta pohti pitkään, kannattaako heidän uusia molemmat katot vai pelkästään maalata laajennusosan konesaumakatto.

Konesaumakaton alla oli hyvin matala yläpohjan tuuletustila, jonka kunto ei ollut tiedossa. Erilaiset kattoprofiilit olisivat tuoneet räystäiden suunnittelu- ja purkuvaiheeseen lisähaasteen.

Kun molemmat katot päätettiin lopulta vaihtaa, kattoremonttitarjoukseen saatiin toimiva sisältö, joka vastasi pariskunnan tulevaisuuden suunnitelmia ja katon pitkä elinkaari varmistettiin.

Pariskunnan kattoremontin etenemisestä voit lukea tarkemmin aiemmasta blogiartikkelistamme: Näin tarjouksen sisältö vaikutti kattoremontin toteuttajan valintaan

Kattoremontti kannattaa suunnitella tavoitteiden mukaan – ei hinnan

Kun ryhdyt valitsemaan sopivaa kattoremontin toteutustapaa, niin mieti ensimmäisenä niitä visioita ja odotuksia, mitä sinulla on:

Aiotko tehdä muuta remonttia myöhemmin?
Asutko kodissasi lopun ikääsi?
Aiotko myydä asunnon eteenpäin?

Kun pidät mielessä elämäsi seuraavat askeleet, suunnittelu lähtee liikkeelle sinun elämästäsi ja talolle elinkaarelle sopivimmasta ratkaisusta.

Case esimerkki – Kattoremontti Suonenjoella

Eräässä Suonenjoella sijaitsevassa remonttikohteessamme oli kaksi erilaista kattoa. Talon pääkatto oli jyrkkä ja laajennusosan katto oli loivalla kattoprofiililla rakennettu. Asunnossa asuvan perheen visiona on pysyä nykyisessä kodissaan mahdollisimman pitkään.

Pääkatto oli pahoin sammaloitunut, mutta laajennusosan konesaumakatto vaikutti ehjältä. Pariskunta pohti pitkään, kannattaako heidän uusia molemmat katot vai pelkästään maalata laajennusosan konesaumakatto.

Konesaumakaton alla oli hyvin matala yläpohjan tuuletustila, jonka kunto ei ollut tiedossa. Erilaiset kattoprofiilit olisivat tuoneet räystäiden suunnittelu- ja purkuvaiheeseen lisähaasteen.

Kun molemmat katot päätettiin lopulta vaihtaa, kattoremonttitarjoukseen saatiin toimiva sisältö, joka vastasi pariskunnan tulevaisuuden suunnitelmia ja katon pitkä elinkaari varmistettiin.

Pariskunnan kattoremontin etenemisestä voit lukea tarkemmin aiemmasta blogiartikkelistamme: Näin tarjouksen sisältö vaikutti kattoremontin toteuttajan valintaan

Case esimerkki – Rintamamiestalon kattoremontti Kuopiossa

Kuopiossa asuvan asiakasperheemme 1950-luvulla rakennetun rintamamiestalon kattoremontti tuli ajankohtaiseksi.

Asiakas kertoi heti ensimmäisessä keskustelussamme, että hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa kuuluu puolilämpimien ullakkotilojen remontointi asumiskäyttöön. Kartoituksessa myös huomattiin, että katon räystäät olivat jääneet lyhyeksi.

Laadimme kattoremonttitarjouksen sisällön lopulta niin, että siinä huomioitiin:

Tuleva yläkerran tilojen asuinkäyttö (lisälämmöneristys)
Yläkerran huoneiden asumismukavuus (kattotuolien korotus)
Toimivampi räystäsratkaisu (räystäiden pidennys)

Voit lukea tarkemmin tästä projektista aiemmasta blogikirjoituksestamme: Miksi saman talon kattoremontin hinta voi olla 12 400 euroa tai 15 800 euroa?

Kattoremontin hinta – mistä se yleensä muodostuu?

Kattoremontin hintaan ja kustannuksiin vaikuttavat:

  1. Purkutyön määrä (esim. onko nykyisen katon alla toinen katto?)
  2. Entisten rakenteiden korjauksen tarve (esim. onko lahoja kattotuoleja?)
  3. Yläpohjan vauriot (esim. onko kostuneita villoja?)
  4. Lisälämmöneristyksen tarve
  5. Käytettävät materiaalit
  6. Läpivientien määrä
  7. Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät
  8. Purkujätteiden kierrätys

Huopa, tiili ja pelti ovat eri hintaisia materiaaleja, mutta eniten hintoihin vaikuttaa lähtötilanne, käyttötarkoitus ja kohde. Täysin yksiselitteistä vastausta ei ole.

Peltikaton muuttaminen huopakatoksi voi tulla paljon kalliimmaksi, vaikka huopa on materiaalina peltiä halvempaa, koska huopakatto vaatii muutostyöt pohjaratkaisuun.

Pelti on rakennusmateriaalina vallannut markkinat, koska se on kattomateriaaleista pitkäikäisin ja huoltovapain.

Kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien uusiminen kattoremontin yhteydessä on hyvin pieni satsaus remontin koko kustannuksesta. Joskus uudet tuotteet tulevat jopa halvemmaksi kuin vanhojen tuotteiden takaisin paikoilleen asentaminen.

Bonuksena on, että uusille tuotteille saa täyden käyttöiän ja lähes vastaavat takuut kuin kattopelleille. Kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota materiaalien takuuasioihin, koska takuissa voi olla paljon eroja.

Kun selvität itsellesi sopivinta pakettia ja teet kattoremontista tarjouspyynnön:

  • Avaa tarjouspyynnössä mahdollisimman tarkasti lähtötilannetta
  • Kerro tavoitteistasi ja omista toiveistasi
  • Pyydä sopivan tuntuisesta ratkaisusta tarjoukset samalla sisällöllä

Tarjousten oikeaoppinen vertaaminen on hyvin tärkeää – koska sisältö vaikuttaa saamaasi lopputulokseen ja sen toimivuuteen hyvin merkittävästi.

Olemme tehneet sinulle vertailua varten ohjeen aiempaan blogiartikkeliimme: Näillä vinkeillä vertaat kattoremonttitarjouksia oikein

Kattoremontti ja kotitalousvähennys 2022

Yrityksellä teetätetystä kattoremontista voi hakea kotitalousvähennystä, joka vuonna 2022 on 2250 euroa/henkilö (omavastuun osuus 100 euroa/henkilö)

Kotitalousvähennys koskee työn osuutta. Materiaalit ja tarvikkeet eivät ole kotitalousvähennyskelpoisia. Vähennystä työstä voi saada 40 % asti. Maksimivähennyksen raja täyttyy, kun työtä on loppulaskussa 5875 euroa.

Kattoremontin työn osuus vaihtelee hieman kohteesta riippuen, mutta tyypillisesti se on noin 50-70 % kattoremontin kokonaishinnasta.

Tässä esimerkkilaskelma kattoremontin kotitalousvähennyksestä:

Kohteen kattoremontin loppusumma on 15 000 euroa
Työn osuus on noin 9 000 euroa
Vähennyskelpoinen osuus on 3 600 euroa

Kotitalousvähennyksen hyödyntämisen edellytyksenä on, että työn suorittava yritys on ennakkoperintärekisterissä. Tämän voit selvittää nykyisin hyvin nopeasti osoitteessa www.ytj.fi.

Jos haluat perehtyä tarkemmin kotitalousvähennykseen, katso lisätietoja vero.fi-palvelusta.

Huoleton kattoremontti on huoleton myös paperilla – sopimuksen tekeminen

Kun olet verrannut tarjouksia ja olet valmis hyväksymään kattoremonttitarjouksen, tee kirjallinen sopimus.
Hyvän sopimuksen tunnusmerkki on selkeys.
Huolehdi, että sopimuksessa on mahdollisimman tarkasti eritelty kaikki, mikä liittyy remonttiin. Kuten:

  • Rahdin osuus
  • Purkujätteen osuus
  • Mitä sovitaan lisätöistä
  • Kattoturvatuotteiden osuus
  • Maksuehto

Meidän kokemuksemme mukaan, lisätyöt ovat hyvin harvinaisia, jos kohde päästään tarkastamaan kunnolla ennen sopimuksen tekemistä ja työn aloittamista.

Voiko kattoremontin tehdä itse?

Kattoremontin voi tehdä myös itse. Ennen kuin päätät tehdä remontin itse, pohdi näitä seuraavia asioita hyvin huolellisesti:

Kattoremontti on hyvin nopeatempoinen urakka. Remontin aikana talosi on sään armoilla, joten remontti on pystyttävä suorittamaan rivakasti alusta loppuun.

Pystytkö suorittamaan remontin turvallisesti? Kattoremontti poikkeaa muista kodin remonteista siinä, että työskentely tapahtuu korkealla. Putoamisvaara on läsnä koko ajan.

Kuinka paljon todellisuudessa säästät rahaa? Remonttialan yrityksillä on käytössään tukkusopimukset materiaalien hankintaan. Ne eroavat merkittävästi sinun maksamistasi kuluttajakaupan hinnoista.

Joudut myös joka tapauksessa käyttämään myös ulkopuolisen ammattilaisen apua, koska esimerkiksi piipunpellitykset ovat peltisepän töitä. Myös purkujätteiden kierrättäminen jää sinun vastuullesi.

Itse tehty kattoremontti ei ole kotitalousvähennyskelpoinen. Verohuojennuksena takaisin saatava raha on todellista rahaa, vaikket näe sitä tililläsi heti remonttisopimusta allekirjoittaessasi.

Millainen osaaminen sinulla ja talkooväellä on? Katto suojaa muuta kotiasi. Rakennusvirheet voivat johtaa ongelmiin. Kannat täysin itsenäisesti kaiken vastuun siitä, mitä remontissa tapahtuu.

Ammattilaiset osaavat ottaa huomioon työskentelyssään kaikki tarvittavat turvallisuusasiat, työvaiheet ja saat työlle takuun.

Teimme aiempaan blogiartikkeliimme sinulle vinkkejä, mistä tunnistat hyvän remonttikumppanin: Miksi valita ammattilainen remonttikumppaniksi

Kattoremontti alkaa – mitä silloin tapahtuu?

Kattoremontti on tilattuna työnä hyvin vaivaton. Monet meidänkin asiakkaamme haluavat yleensä itse nähdä, miten remontti etenee, mutta paikallaolo ei vaikuta remontin kulkuun millään tavalla.

Jotkut ovat lähteneet lomanviettoon remontin ajaksi. Jos jotakin kysyttävää tai yllättävää ilmenee, niin urakoitsija soittaa ja käy läpi tilanteen. Sitten yhdessä sovitaan etenemisestä.

Työlle suoritetaan lopputarkastus, kun katto on valmis. Tässä vaiheessa voit käydä katon urakoitsijan kanssa läpi varmistuaksesi tyytyväisyydestäsi remontin lopputulokseen ja esittää samalla kysymyksiä, jos niitä on tullut mieleen.

Pitääkö uutta kattoa huoltaa?

Uusi kattokin kannattaa tarkastaa keväisin ja syksyisin. Tyypillisimpiä huolenpitotoimia ovat katon puhtaanapito ja vesikourujen tyhjennys.

Kun katon tarkastamisesta tekee säännöllisen rutiinin, voi olla aina hyvillä mielin varma, että kotia viimalta ja sateelta suojaava ”lakki” toimii oikein.

Kiitos sinulle, kun luit tämän oppaamme. Nyt tiedät kattoremontista kaiken tarvittavan, jotta voit tehdä hyviä päätöksiä ja valintoja oman arkesi ja unelmiesi kanssa.

Jos kattoremontti on ajankohtainen tai sinulla on ikinä mitä tahansa kysyttävää kattoremonttiin liittyen, niin ota rohkeasti yhteyttä tai soita 040 189 1010.

Tavoitat meidät myös Facebookista ja WhatsAppista.