Näin tarjouksen sisältö vaikutti kattoremontin toteuttajan valintaan

Iivosten perheen unelma maallemuutosta toteutui, kun he poikkesivat keväällä 2019 Kuopiosta Suonenjoelle katsomaan 1920-luvulla rakennettua entistä mansikkatilaa. Kaupat tilasta syntyivät huhtikuussa.

”Huomasimme jo ostovaiheessa, että päärakennuksen tiilikatto oli pahoin sammaloitunut ja käyttöikänsä ehtoopuolella. Kattoremontti olisi edessä lähivuosina. Tätä mieltä oli myös kuntotarkastaja”, Iivonen kertoo taustoja.

Kuva Uutelan tilasta. Päärakennuksen katossa ikävuodet jo näkyivät.

Pääkaton materiaalina oli tiili ja lisäosaa suojasi konesaumattu peltikatto. Vaihtoehtoina oli:

Vaihtaa tiilikatto peltikatoksi ja maalata lisäosan konesaumapeltikatto
Pinnoittaa ja puhdistaa vanhat tiilet sekä maalata konesaumapeltikatto
Vaihtaa molemmat kattomateriaalit peltiin saman kattoremontin yhteydessä

Tarjouksia päätettiin pyytää kolmelta eri yritykseltä. Lisäksi yhden yrityksen myyntiedustaja kävi ”ovelta ovelle”-mallilla. Iivoset halusivat suosia ostoksessa paikallisia toimijoita, mutta vertailun vuoksi mukana oli myös valtakunnallinen toimija.

Kyösti Iivonen huomasi nopeasti, että toimintatavat olivat hyvin vaihtelevia. Samoin tarjousten sisällöt. Yksi tarjous oli muutama ranskalainen viiva sähköpostissa. Toisessa ääripäässä oli kolme arkillista A4-papereita yhdistettynä paperiliittimillä. Niihin oli tehty kynällä merkintöjä. Päällä oli vielä Post It-lappu purkujätteen poiskuljetuksesta. ”Tämän tarjouksen laatija ei jostain syystä voinut toimittaa tarjoustaan ollenkaan sähköpostilla, vaan halusi välttämättä tuoda sen paperisena.”, Iivonen kummastelee.

OnniRemontit Oy:n Tuomas Nissinen kävi Iivosilla ensimmäisen kerran syksyllä 2019. ”Tuomas oli ainoa, joka kävi meidän kanssa kohta kohdalta läpi, miten materiaalit ja työvaiheet vaikuttavat mihinkin kohtaan tarjouksen sisällössä. Hän toi itse selkeästi esille, mistä kaikesta kokonaishinta muodostuu. Hän osasi myös perustella katemateriaalien valinnat. Sekä kestävyyden, että käytännön näkökulmasta”, Iivonen sanoo.

Miksi OnniRemontit Oy lopulta teki katon?

Iivoset jäivät miettimään vaihtoehtoja. Lopulta he päätyivät uusimaan molemmat katteet ja materiaaliksi lukkosaumapellin. Nissinen kävi ottamassa katosta mitat ja lupasi laittaa tarjouksen sähköpostitse. Tarjous tuli vielä samana iltana. Siinä oli selkeästi yhdellä sivulla selvitys kaikista keskustelluista asioista. Myös maininnat, miten purkujätteen poisviennin kanssa toimitaan ja missä vaiheessa työ laskutetaan.

”Muihin tarjouksiin verrattuna OnniRemontit Oy:n sisältö oli selkein. Siinä ei ollut myöskään mitään vaikeasti ymmärrettävää ammattislangia. Kaikki siinä oli myös omia valintojamme. Kohdat käytiin vielä puhelimessa läpi ennen sopimuksen allekirjoittamista”, Kyösti Iivonen kertaa kaupanteon viimeiset vaiheet.

Peltiä ja ruuveja saa kaikilta. Tunnetta, että sinä olet tärkeä ei saa, toteaa Iivonen.

Iivonen toteaa, että avoimuudella, läpinäkyvyydellä ja selkeydellä oli ratkaiseva merkitys, miksi OnniRemontit Oy lopulta valittiin remontin toteuttajaksi. 

”Minä olen sellainen tarkka ja huolellinen kaikessa ostamisessa. Turvallinen olo, että tekee oikeat päätökset ja kaikki sujuu sovitusti, on tärkeintä. Kattoremontti meni juuri niin kuin se Tuomaksen kanssa paperille suunniteltiin. Ja johtaja kävi vielä itse lopputarkastuksenkin tekemässä. Eihän sellaiseen toimintaan voi muuta kuin olla tyytyväinen. Peltiä ja ruuveja saa varmasti kaikilta, mutta sitä tunnetta, että sinä olet tärkeä ei saa. Siksi uskallan täysin varauksetta suositella OnniRemontit Oy:n töihin muidenkin katoille”, Iivonen päättää.

Jos et ole pyytänyt meiltä vielä kattoremonttisi toteutuksesta tarjousta, tee se nyt joko soittamalla 040 1891010 tai jättämällä yhteydenottopyynnön tästä.

Iivosten talon uutta kattoa koristaa helmikuussa 2021 kaunis talvivaippa.