Maalauksella lisää elinikää ulkopinnoille

Hyvin ajoitettu seinien tai katon maalaus pidentää käyttöikää ja vähentää kalliiden remonttien tarvetta. Teemme seinien ja kattojen maalauksia sekä tiilikattojen huoltoja.

Ulkomaalaus kannattaa tehdä ajoissa

Talon ulkomaalaus on syytä tehdä riittävän ajoissa, sillä huonoon kuntoon päässyttä seinäpintaa ei pintakäsittelyllä voida enää pelastaa. Kun maalipinnat alkavat haalistua, hilseillä tai kulua on silloin viimeistään ryhdyttävä maalaustöihin. Puuverhotuissa taloissa maalaustöiden laiminlyönti johtaa puuverhouksen elinkaaren lyhenemiseen jopa kymmenillä vuosilla.

Maksuton kartoituskäynti

Teemme maksuttoman kartoituskäynnin kohteeseesi, jonka aikana selvitämme maalaustarpeen sekä tarvittavat toimenpiteet ja materiaalit parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Yleinen huoltomaalausväli puutaloissa on 7-12v, kuultavilla tuotteilla huomattavasti lyhyempi. Maalaustarpeen ilmentyessä projektia ei kannata turhaan viivästyttää. Mitä nopeammin toimeen ryhdytään, sitä pienemmällä työllä selvitään.

Maalilla ja materiaaleilla on väliä

Maalausprojekti on paljon muutakin kuin pensselin heiluttelua seinillä. Entisissä maalauskerroksissa käytetyt tuotteet pitää tuntea, jotta tuleva maali osataan valita kohteeseen oikein. Ennen maalaustöitä tarvitaan tehdä kohteesta riippuen erilaisia pohjatöitä. Pohjatöitä ovat esimerkiksi vanhan maalin kaapiminen, harjaus, pesu, homepesu, lahonneiden lautojen vaihto ja pohjamaalaus.

Teemme puuverhouksen maalauksen ainoalla oikealla tavalla eli pensselityönä. Tällöin maalausjälki on erinomainen; tasainen, peittävä sekä hyvin tarttunut/kestävä. Tämä yhdistettynä hyvään suunnitteluun, oikeisiin pohjatöihin sekä laadukkaaseen työnjälkeen kohentaa huomattavasti talosi ulkonäköä sekä nostaa sen arvoa.

Katon maalaaminen kannattaa jättää ammattilaiselle

Peltikattojen maalaus tulee kysymykseen silloin kun katto on muuten hyvässä kunnossa, mutta maalikerros kaipaa kohennusta. Pahoin ruostuneen katon kunnostus ei ole enää järkevää, joten kattoa tulee huoltaa ja maalata riittävän ajoissa. Seinien maalaukseen verrattuna katon maalaus on omatoimimaalareille huomattavasti haastavampaa, sillä esimerkiksi työskentely korkealla on aloittajalle hyvin riskialtista.

Teemme kattosi maalauksesta helppoa. Oikeat työvaiheet, ammattilaisen välineet ja materiaalit yhdistettynä ammattitaitoiseen takuutyöhön ovat onnistuneen katon maalauksen kulmakivet.

Tiilikattoakin pitää huoltaa

Tiilikatto on hyvin huollettuna pitkäikäinen, mutta usein kunnollinen huolto jää tekemättä ja näin katon elinkaari myös lyhenee merkittävästi. Normaalien kattohuoltojen lisäksi tiilikatto tulisi pinnoittaa säännöllisesti sillä Suomessa vallitsevat sääolosuhteet sekä katolle kertyvät sammal ja jäkälä kuluttavat tiilen pintaa. Huoltamattomana tiilet alkavat haurastua ja halkeilla, mikä johtaa usein laajempaan kattoremonttiin. Liian huonokuntoista tiilikattoa ei ole järkevää enää pinnoittaa.

Oikeaan aikaan toteutettu tiilikaton pinnoitus lisää katon elinikää. Mikäli pinnoite ei ole kunnossa, niin betonitiilet alkavat imemään vettä. Tämä johtaa pakkasrapautumiseen kun lämpötila seilaa plussan ja miinuksen väliä. Tiilikaton pinnoitus poistaa karheutta, luo sileämmän pinnan ja näyttää kauniilta. Pinnoittaminen estää veden imeytymistä tiileen ja estää sammal-, jäkälä- ja sienikasvustojen muodostumista.

Mikäli tiilikaton pinnoite on hyvässä kunnossa, mutta katto on vain likainen, voidaan katolle tehdä vain pesu ja käsittely kasvustonestoaineella. Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi ilmainen kartoituskäynti, jonka aikana selvitämme millaisia toimenpiteitä juuri sinun kattosi tarvitsee.